Den delen av Kungsgatan som kommer byggas om först, den från Kyrkogatan till Fristadstorget. Foto: Stadsbyggnadsförvaltningen

Beskedet: Nu ska ombyggnationen av Kungsgatan i Eskilstuna starta

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart för byggstart. 29 mars tas första spadtaget i ombyggnaden av Kungsgatan i Eskilstuna.

Gågatan mitt i centrala Eskilstuna ska bli tryggare och mer attraktiv och tisdagen den 29 mars börjar ombyggnationen av den första etappen, den mellan Fristadstorget och Kyrkogatan.

Ombyggnationen beräknas vara klar till nästa sommar.

– Det är väldigt positivt för Eskilstuna att ombyggnaden av Kungsgatan nu kommer igång och det är tack vare en samverkan mellan kommunen och en styrgrupp från näringslivet, säger Sarita Hotti, ordförande i stadsbyggnadsnämnden i Eskilstuna kommun, i ett pressmeddelande.

Kungsgatans uppfräschning kommer att finansieras av skattemedel men också näringslivet är med och bidrar med pengar till ombyggnationen.

Hela Kungsgatan kommer att byggas om i tre etapper och hela gågatan ska byggas om och den beräknas vara helt klar till sommaren 2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.