Curt Johansson är talesperson för Tystbergabygdens framtid – han är kritisk mot de planer som kommunen i dag klubbade igenom. Foto: SVT

Beslutat om skolrenovering i Tystberga: ”Ingen bra lösning”

Publicerad

Tystberga skola och förskola ska slås ihop, renoveras och byggas ut. Det beslutades av kommunstyrelsen i Nyköping under måndagen. Men planerna har mött kritik, både från boende i Tystberga och politisk opposition.

Föreningen Tystbergabygdens framtid har engagerat sig starkt i frågan kring förskolan och skolan på orten. Det har bland annat startats en namninsamling och anordnats en protestmarsch mot kommunledningens planer på att bygga ut och renovera Tystberga skola istället för att bygga en helt ny förskola.

På måndagen fattades ändå beslutet när kommunstyrelsen sammanträdde. Någon nybyggd förskola blir det inte utan de befintliga lokalerna ska renoveras och disponeras om.

I videon ovan berättar Tystbergabon Curt Johansson om varför man anser att det inte är tillräckligt med renovering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.