Foto: Pierre Skytt

Anhållen efter brand i flerfamiljshus

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig brand bröt ut i en lägenhet på Bellmansplan i Eskilstuna under tisdagskvällen. En person har hittats död i lägenheten och polisen har gripit en man misstänkt för mordbrand. Den misstänkte mannen anhölls under natten mot onsdag.

Det var vid åttatiden på tisdagskvällen som SOS Alarm tog emot ett flertal larm om en brand i en lägenhet på Bellmansgatan i Eskilstuna.

Läs mer: Så utreder polisen misstänkta mordbranden på Bellmansplan.

Lägenhetsbrand i Eskilstuna

En stor räddningsinsats inleddes och ambulanser skickades till platsen. Polisen uppger på sin webbplats att en person hittades död i lägenheten, en person som man från polisens sida förmodar bor i lägenheten.

Läs mer: Se bilderna från den kraftiga branden.

Man gripen för mordbrand

En man född 1959 kunde sent på kvällen gripas misstänkt för mordbrand, den misstänkte har under natten anhållits. Mannen är inte skriven på den adress där branden bröt ut, om han är känd hos polisen sedan tidigare är i nuläget tämligen oklart. De vill heller inte gå in på varför misstankarna riktats mot honom.

Läs mer: Boende vid Bellmansplan: ”Det rasade ner saker från taket”.

– Jag känner inte igenom honom. Om konstaplar därute på fältet vet vet han är kan jag inte svara på, det kan ju vara någon som vet vem han är sedan tidigare, säger Anette Wilhelmsson, vakthavande befäl vid Eskilstunapolisen, till SVT Nyheter.

Men är han känd för polisen sedan tidigare?

– Nej jag kan inte svara på det.

”Tror det är i köket det brinner”

När larmet om branden kom några minuter efter klockan åtta på kvällen var det med dramatiska vittnesbeskrivningar.

– Enligt inringarna slår det ut lågor från ett fönster, och man tror att det är i köket som det brinner, sa en operatör vid SOS Alarm tidigare under kvällen.

Enligt frilansfotografen Anders Kjaersgaardsom som var på platsen brann det rejält.

– Jag stod på 200 meters avstånd och hörde hur det small och sprakade ändå. Det är mycket människor på platsen och det är full fart på alla, säger han.

Fick förstärkning i släckningarbetet

Vid halv nio-tiden syntes inga lågor utifrån huset. 11 brandbilar är på plats för att bekämpa branden och Eskilstuna har även fått förstärkning från Torshälla och Strängnäs i släckningsarbetet, skriver Eskilstuna-kuriren.

– Vi håller på att jobba med ärendet och det är många resurser på plats nu, säger SOS Alarm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lägenhetsbrand i Eskilstuna

Mer i ämnet