Foto: SVT

Buss kraschade in i garage

Uppdaterad
Publicerad

En buss har kraschat rätt in i ett garage i Hällbybrunn utanför Eskilstuna. Enligt polisen tvingades chauffören väja för två personbilar som gjorde farliga omkörningar.

Olyckan inträffade vid klockan 15:00 och garaget ligger i en trädgård i Hällbybrunn.

– Det var en person som larmade om att att en buss hade kört rakt in i grannens garage, säger Annica Redlund, vakthavande befäl på Sörmlandspolisen.

Enligt polisen ska inga resenärer befunnit sig på bussen och ingen ska heller ha blivit skadad i och med olyckan.

– Det har upprättats en anmälan om vårdslöshet i trafik och smitning, säger Redlund.

Ska titta på övervakningsbilder

Gustav Langer är jourhavande förundersökningsledare. Enligt Gustav Langer har chauffören uppgivit att det var två personbilar som gjorde farliga omkörningar i anslutning till bussen. Detta gjorde att bussen fick väja och till slut hamnade i trädgården och garaget. Det är förarna av personbilarna som är misstänkta för smitning.

Vad händer i utredningen nu?

– Chauffören är misstänkt för vårdslöshet i trafik. Det är mest för att vi ska få tillgång till övervakningskameran i bussen för att se vad som hänt. I övrigt finns det inga kända vittnen, säger Langer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.