Butiksanställd hade narkotika i klädskåpet

Uppdaterad
Publicerad

En chef på en butik i Trosa misstänkte att en av de anställda hade narkotika i sitt klädskåp och tipsade polisen som hittade 30 påsar med narkotika i skåpet.

–Vi åkte till butiken och konfronterade mannen. Då hittade vi 30 stycken påsar med totalt 30 gram narkotika i mannens klädskåp, säger Urban Nordqvist länsvakthavande befäl på polisen i Sörmland.

Hittade också bengaler och smällare

Det var efter att chefen tipsat polisen som en 28-årig man i Trosa greps misstänkt för brott mot narkotikastrafflagen på fredagskvällen. Mannen misstänks för att inneha narkotikan i försäljningssyfte.

I mannens bil hittade även polisen en kartong med bengaler och smällare och mannen misstänks också för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Den 28-årige mannen har anhållits av åklagare efter förhör.

Två män har anhållits

Några timmar senare, natten till lördag, greps också 30-årig man i Trosa misstänkt för att ha överlåtit den aktuella narkotikan till 28-åringen.

Den 30-årige mannen är också anhållen misstänkt för narkotikabrott och brott mot dopningslagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.