Rånarna slog till när anställda höll på att stänga matbutiken vid 22-tiden. Foto: Pontus Stenberg

Butikspersonal bakbands och rånades

Uppdaterad
Publicerad

Sent i måndags kväll rånades en matbutik på Stenbärsvägen i Nyköping. Anställda och en väktare bakbands av två beväpnade gärningsmän.

Det var i samband med stängning vid 22-tiden på måndagskvällen som rånarna slog till mot Coop Extra i Nyköping.

Gärningsmännen, beväpnade med kniv- och pistolliknande föremål, dök upp via personalingången och bakband tre anställda med buntband.

Även en väktare bakbands med sitt eget handfänsel.

Stannade en halvtimme

Under cirka 20 till 30 minuter rörde sig sedan rånarna runt i butiken. Först klockan 22.39 larmades polis till platsen.

– De anställde larmade själva, det tog dem två-tre minuter att ta sig loss efter att rånarna lämnat butiken, säger Jan Abrahamsson, vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen.

Gärningsmännen var klädda i svart. De hade arbetsliknande byxor med reflexer och var maskerade med skidmasker över ansiktet.

Kontanter och tobak

De fick med sig kontanter och tobak innan de lämnade butiken. En omfattande polisinsats sattes in i sökandet efter misstänkta.

– Vi hade bland annat en helikopter från Stockholm som spanade och sökte runt i området, men vi har inte hittat något, säger Abrahamsson.

Ingen kom fysiskt till skada under själva rånet.

– Men de är naturligtvis chockade, säger Jan Abrahamsson.

Polisen rubricerar brottet som grovt rån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.