Foto: Hasse Holmberg / TT

Byggstart för Stigtomtas nya skola

Uppdaterad
Publicerad

Nybyggnationen av Stigtomta skola, förskola och bibliotek kan inledas redan i mars. Under förutsättning att kommunstyrelsen klubbar igenom beslutet på måndag.

Den nya byggnaden ska rymma 540 förskole- och skolbarn och köket ska kunna utspisa runt 700 portioner. Skolan ska även innehålla ett bibliotek tillgängligt för allmänheten.

Undervisning i tillfälliga paviljonger

För att ge plats till den nya skolan rivs först fem befintliga skolbyggnader och under byggtiden kommer undervisningen att bedrivas i inhyrda paviljonger.

Det var 2013 som barn, utbildning och kulturförvaltningen fick i uppdrag att utreda placering av en ny skola i Stigtomta och Tekniska divisionen fick uppdraget att projektera och upphandla ny förskole- och skolbyggnad.

Gamla och slitna lokaler

Nuvarande skolbyggnad består av sex huskroppar och byggdes mellan 1968-1976 och kräver idag sort underhållsbehov och höga driftkostnader. Nu inleds alltså första etappen som beräknas vara klar hösten 2018. Kostnaden beräknas till 189 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.