Cancersjuka Laura ska utvisas

Uppdaterad
Publicerad

14-åriga Laura är nu mycket nära att utvisas till Armenien. Trots att hon har behandlats för blodcancer.

14-åriga Eskilstunabon Laura och hennes familj är nära att utvisas till Armenien. På Engelska skolan i Eskilstuna överlämnades på torsdagen, till Laura och hennes pappa, en lista med över tusen namnunderskrifter som ska lämnas vidare till Migrationsverket.

Hela familjen visas ut

Flickan har behandlats för blodcancer i två omgångar och är ännu inte friskförklarad men ska alltså ändå visas ut efter att ha vistats i Sverige sedan 2011. Utvisas ska också hennes två yngre syskon, en syster som också går på skolan samt en ettårig bror, och hennes båda föräldrar.

– Vi gör det här för att vi tycker det är självklart att Laura och hennes syster ska få gå kvar här i skolan och för att hennes familj ska få stanna i Sverige, säger Engelska skolans rektor Maud Segerstedt.

Tårfylld överlämning

Tårarna rann ned för många av hennes klasskamraters kinder när Laura mottog namnlistan och tackade alla elever och lärare på skolan samt den skola i Malmköping hon gått på tidigare där ytterligare cirka 750 namn samlats in tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.