• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

De vill rädda ridskolan i Bullersta

Uppdaterad
Publicerad

På lördag håller Bullersta Ryttarförening sitt första styrelsemöte.

Målet är att rädda ridskolan i Bullersta efter att Nyköpings Ridsällskap gick i konkurs i förra veckan.

Det har varit ett hårt arbete för att få behålla ridskolan som funnits i över 45 år.

Och nu hoppas den nya klubben att kommunen eller någon privat entreprenör ska vara intresserad av att ta över ridskolan i Bullersta.

Många vill vara med

Första mötet med Nyköpings kommun hölls i onsdags och intresset för att rädda ridskolan har varit stort.

– Uppslutningen har varit helt otrolig! Första intressemötet hade vi i söndags. Då fick vi in 90 namnunderskrifter på stöd för att fortsätta vårt arbete, säger initiativtagaren Maria Hamnevik.

Hon tillsammans med maken Kjell fick dispens av Svenska ridsportförbundet att bilda klubben och tillsätta en interimstyrelse.

Togs med storm

I söndags fick man direkt fem namn till interimstyrelsen.

– Det här har tagit mig med storm. Det är min dröm att ridskolan ska få finnas kvar, den betyder så oerhört mycket för mig, säger Maria Hamnevik, Bullersta Ryttarförening.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.