Bilbränderna är svårlösta för polisen

Uppdaterad
Publicerad

Efter en lugn höst har bilarna på nytt börjat brinna runt om i Eskilstuna. Men det är svårt för polisen att få tag i några misstänkta.

– Det är svårjobbat. Man måste i princip stå på platsen, säger Johan Grehn vid Eskilstunapolisen.

Under sommaren rapporterade vi om den våg av bilbränder som då drabbande Eskilstuna. Totalt 23 stycken under en period. Under slutet av sommaren genomförde polisen en intern kampanj i ämnet som visade resultat.

– Det har varit lugnt under hösten men nu har det ökat igen, konstaterar Johan Grehn, chef för brottsförebyggande enheten vid polisen i Eskilstuna.

Bränder i Eskilstuna

Eventuella bevismatrial förstörs

De senaste veckorna har en handfull bilbränder inträffat, bland annat två stycken natten till måndagen. Gemensamt för alla bilbränder är att de misstänks vara anlagda. Men någon misstänkt har hittills inte kunnat gripas.

– Det här är svåra brott både att uppdaga och utreda. Vi är beroende av iakttagelser från allmänheten, säger Johan Grehn.

Tillvägagångssättet tycks vara liknande vid bränderna. En ruta slås sönder och brandfarlig vätska kastas in.

– Det hela går ju väldigt fort och samtidigt förstörs eventuellt bevismaterial, säger Johan Grehn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bränder i Eskilstuna

Mer i ämnet