”Det viktigt att behålla totalt fokus de här sista veckorna”, säger tränaren Viktor Eriksson. Foto: Bilder och montage: SVT

”Det kommer att bli en fysisk match”

Uppdaterad
Publicerad

I kväll tar Piteå emot serieledarna Eskilstuna United på hemmaplan. Vi fick en pratstund med United-tränaren Viktor Eriksson – minuterna innan planet lyfte mot Piteå.

De två lagen som möts gör båda sin bästa säsong i allsvenskan hittills och båda lagen har gjort lika många mål och har förlorat lika många gånger var. Men Eskilstuna United toppar tabellen. När vi når tränaren Viktor Eriksson vid lunchtid på söndagen sitter han i flygplanet tillsammans med laget och väntar på att få lyfta och åka mot Piteå.

– Det känns som om vi är väl förberedda. Vi möter ett välorganiserat lag som är väldigt försvarsstarkt och de har en tydlig organisation. Det är deras starkaste kort, säger Viktor Eriksson.

– För oss är det viktigt att spela vårt egna spel först och främst, men jag tror att det kommer att bli en fysisk match.

Piteå vann på Tunavallen i våras

Piteå ligger för närvarande på fjärde plats i tabellen och har 35 inspelade poäng. Lagets bästa målskytt är Pauline Hammarlund som har gjort 14 mål under säsongen. Förra gången United och Piteå möttes, då på Tunavallen i våras, slutade matchen med en 3-0-seger till Piteå.

– Jag tror inte att vi påverkas av det. Den matchen är långt borta och det här är en ny match som lever sitt eget liv. Nyckeln för oss är att vara väl förberedda inför varje match och inte fundera så mycket på det som har varit utan att vara här och nu, säger Viktor Eriksson.

Hur har laget påverkats av den senaste tidens framgångar och att ni toppar tabellen? 

– Jag tror inte att vi har påverkats så mycket. Vi jobbar på som vi har gjort under hela året. Det viktigt att behålla totalt fokus de här sista veckorna.

På lördagseftermiddagen samlades laget för en sista träning inför matchen. Inför avspark klockan 17.00 i kväll är samtliga United-spelare tillgängliga, med undantag för Frida Svensson och Elena Sadiku som varit skadade en tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.