Foto: SVT

Eskilstuna United satsar inför Damallsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Om drygt en vecka är det seriepremiär i Damallsvenskan. En av nykomlingarna är Eskilstuna United, som under försäsongen visat på stabilt försvar men ett svagt anfallsspel. Laget tänker nu satsa allt på att bli en permanent medlem i Damallsvenskan.

– Det är ett stort steg mellan Elitettan och Damallsvenskan och det behöver man vara ödmjuk inför. Vi vill inte vara någon vanlig nykomling, utan det handlar om att börja tävla mot de här lagen och samla poäng. Det kommer att bli många tuffa matcher och det finns egentligen inga enkla poäng att hämta någonstans, säger Viktor Eriksson, huvudtränare Eskilstuna United

Eskilstuna United kan njuta av en god ekonomi i år. Antalet sponsorer har fördubblats från drygt 100 till 200 och med det har flera spännande kontrakt signerats.

”Jag tror på mitt lag”

En av de är mittfältaren Elena Sadiku från Kristianstads DFF, som dessförinnan tagit hem två SM-guld med det som förr hette LDB Malmö.

Nu satsar hon allt på Eskilstuna United.

– Jag tror på mitt lag såklart och jag tror verkligen att vi kommer att stanna i Damallsvenskan till nästa år, säger Elena Sadiku.

Nya och gamla namn

Ett annat nyförvärv som anlände till Sverige bara två veckor innan säsongspremiären är italienskan Pamela Conti.

Den 31-åriga forwarden med 95 landskaper i bagaget kommer från italienska mästarna Torres Calcio och hennes långa meritlista innehåller bland annat cupseger i Spanien och ligamästare i Ryssland.

Men även gamla namn väger tungt. Mittfältaren Elin Wahlström har följt lagens utveckling från division två till dagens topp.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.