Experter från SKL till Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Brandexperter från SKL i Linköping ska undersöka moskébranden i Eskilstuna.

Lars Franzell vid Sörmlandspolisen säger till SVT Sörmland att han har fått klartecken att SKL (Statens kriminaltekniska laboratorium) kommer till Eskilstuna. Ännu är det dock inte klart när. På laboratoriet finns personal med vana att söka efter orsaker till bränder som misstänks vara anlagda.

– Just när det gäller bränder är det vanligt att vi arbetar ute i fält, säger Tore Olsson, laboratoriechef på SKL till SVT. Det är viktigt att man är på plats för att få en överblick.

Många förhör, men få svar

Än så länge har förhören med vittnen inte gett några tydliga spår. Fler personer kommer att förhöras de närmaste dagarna, bland annat personer som bor i närheten av moskélokalen.

Fortfarande är rubriceringen grov mordbrand, och kommer så att vara fram tills dess att polisen helt kan utesluta detta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.