Huset, som kallas Klädd till fest, ska börja byggas tidigast i slutet av 2018. Foto: Kontoret arkitekter Malmö AB

Ett steg närmre torghus i Katrineholm

Publicerad

Byggboomen fortsätter att sätta prägel på Sörmland. Under nästa vecka väntas flera viktiga beslut fattas i Katrineholms kommunstyrelse som bland annat gör att det omdiskuterade torghuset kan bli ett steg närmare verklighet.

Det planerade huset på Stortorget i Katrineholm har både fått kritik och lovord. Vissa menar att det kommer att stänga in torget. Medan andra tror att det kommer bidra till mer liv och rörelse.

Byggstart tidigast 2018

Efter lång tid av planering har man nu kommit ett steg närmare en byggstart. Detta då kommunstyrelsen under nästa vecka väntas besluta att det lokala bolaget Cityfastigheter ska bygga huset.

Planen är att fastigheten ska innehålla mellan 25 och 40 lägenheter och att bottenplanet ska innehålla restauranger och butiker. Kommunledningens förhoppning är att kunna påbörja bygget i slutet av 2018 eller början av 2019.

Ny brandstation

Kommunstyrelsen väntas också fatta beslut om att bostäder ska byggas där brandstationen i Katrineholm finns i dag. En ny brandstation ska istället byggas vid Karsuddens sjukhus, strax norr om centralorten. Planen för det nya bostadshuset är att det ska innehålla omkring hundra lägenheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.