Träd föll över väg 224 vilket gjorde att räddningstjänsten fick rycka ut. Foto: Pontus Stenberg

Fallande träd och lösa skyltar ställer till det i Sörmland

Uppdaterad
Publicerad

Det blåsiga vädret som dragit in över Sörmland har skapat en del problem idag på grund av mycket hårda vindar och snöfall.

Enligt SMHI, som utfärdat en klass 1-varning, är det den östra länsdelen som drabbas av mycket hårda sydliga vindbyar. Strax utanför Oxelösunds hamn blåste det över 22 meter per sekund, enligt Sjöfartsverkets mätning vid klockan 15:21.

SMHI:s meteorolog Lisa Frost menar att busvädret kommer att hålla i sig under eftermiddagen och stora delar av kvällen.

– Under sen kväll kommer temperaturen att stiga till ett par plusgrader. Då övergår snöfallet delvis i regn, säger hon.

Vad får vädret för konsekvenser?

– Det är ju främst i biltrafiken det kan skapa problem. Det blir moddigt och dålig sikt. Vi rekommenderar de som ska ut i trafiken att köra försiktigt.

Nedfallna träd hindrar biltrafik

Och ovädret har skapat en del bekymmer i länet. Mellan Gnesta och Nyköping, på väg 224, har träd fallit över vägen och enligt SOS Alarm ska ett körfält vara blockerat. Även på väg 835, strax väster om Vagnhärad, har fallande träd ställt till det för biltrafiken.

I Nyköping ställde de hårda vindarna till det när en skylt höll på att lossna från en butik vid Påljungshage. Enligt räddningstjänsten, som ryckte ut till platsen, fick man ta bort skylten. Ett träd föll även över E4 men kunde snabbt avlägsnas.

LÄS MER: Här kan du följa väderläget där du är

Räddningstjänsten i Eskilstuna fick rycka ut när ett träd blåste ner vid Ärla på riksvägen 921.

– Trädet låg över halva vägen så bilarna kunde komma förbi. Men vi fick bort det ganska snabbt och det var ingen som kom till skada, säger Ola Kasimir vid Räddningstjänsten i Eskilstuna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.