Ministerbesök med tema bostadsbyggande

Uppdaterad
Publicerad

Hur kan man skynda på bostadsbyggandet? Det var en fråga som diskuterades när finansminister Magdalena Andersson (S) besökte Eskilstuna under måndagen.

Finansministern och hennes följe togs till kvarteret Vulkanen, där 14 bostadsrättslägenheter håller på att byggas.

Men fler lägenheter behövs, och kommunalrådet Jimmy Jansson (S) menar att det krävs en rad åtgärder för att få igång byggandet ordentligt.

”Förkorta överklagandetiden”

– Eskilstuna är en stad där vi verkligen ser att bostadsbyggandet håller på att öka, men vi ser att vi måste höja tempot ytterligare och förkorta överklagandetiden, så att det går snabbare att få fram detaljplaner och även se över möjligheten att bygga direkt på bygglov och inte behöva detaljplan varenda gång, säger Jimmy Jansson.

– Det är någonting som vi får diskutera mer och vi kommer att ha bostadspolitiska samtal med andra partier i riksdagen. Jag tror att det här är en fråga som kommer att komma upp i de samtalen, säger Magdalena Andersson (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.