Foto: TT

Finns redan intresse att köpa upp Axelssons

Publicerad

Under måndagen försattes Katrineholmsföretaget Axelssons i konkurs. Men redan på tisdagen fanns intressenter till att köpa upp hela, eller åtminstone delar av rörelsen.

Klädkedjan Axelssons grundades i Katrineholm på 1920-talet. Idag har man 260 anställda i 30 butiker runt om i landet. Men på måndagen begärdes alltså rörelsen i konkurs.

Butikerna hålls öppna

Nu är det upp till konkursförvaltaren Gustaf Pontén på Advokatgruppen Mellansverige att hitta en köpare av Axelssons, och redan nu finns intressenter.

– Det har funnits intressenter sedan innan som vi nu fortsatt föra diskussioner med, sedan har det tillkommit ytterligare en under dagen, säger han.

Gäller det alla butiker och hela rörelsen eller bara en del av den?

– Det återstår att se. Vi räknar även med att det tillkommer fler intressenter.

Just nu hålls butikerna öppna som vanligt och de anställda får betalt från staten, genom Länsstyrelsen i Stockholm. Enligt Pontén kommer det ta mellan två och tre veckor innan förhandlingar med de kvarvarande intresserade uppköparna kan inledas.

”Vet att de gör ett bra jobb”

Kommer alla anställa få behålla sina jobb?

– Det vågar jag inte uttala mig om. Men jag hoppas att det blir en försäljning av rörelsen och att den betyder att alla, eller åtminstone en stor del av de anställda får behålla sina jobb, säger Pontén.

Vad vet du om stämningen bland personalen?

– Jag har varit inne i en butik. Stämningen kan jag inte uttala mig om. Jag vet att de gör ett bra jobb, bland annat genom att ge mig den informationen jag behöver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.