Polisen larmades ut till ett flyktingboende, där de fann en ungdom knivskuren.

Flykting knivskars och rånades på sin mobil

Uppdaterad
Publicerad

En grupp ensamkommande ungdomar utsattes för ett knivrån i Flen natten mot lördag. Tre av dem lyckades springa därifrån – en blev knivskuren i axeln.

Polisen larmades ut till ett flyktingboende i Flen klockan 3.30 natten mot söndag.

På platsen fick de veta att fyra ensamkommande ungdomar blivit knivhotade när de var på väg hem till boendet. Enligt polisens uppgifter hade de uppmanats att lämna ifrån sig sina mobiltelefoner av en ensam, knivbeväpnad man.

En kom inte undan

– Tre av dem lyckades springa därifrån, men den fjärde hann inte komma undan, säger vakthavande befäl Mikael Ericson vid Sörmlandspolisen.

Offret fick ett knivstick mot vänsteraxel och blev samtidigt rånad på sin mobiltelefon, enligt polisen. Läget för den knivskurna ska vara stabilt.

Det finns inte någon eller några misstänkta personer för rånet och knivskärningen. Brottsmisstankarna handlar om grov misshandel och rån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.