Veronica Lundholm, Annika Ullberg, Lena Eriksson, Kenneth Carlsson och Sussi Schollin hade laddat upp med stora pukor på ena kortsidan. Foto: Robin Folkö/SVT

Folkfest vid smygöppningen av nya arenan

Uppdaterad
Publicerad

Jublet gick inte att ta miste på när IF Guif vann premiärmatchen i den nya hemmaarenan i Eskilstuna.

Bil- och folkköerna ringlade sig långa på Munktellområdet i Eskilstuna på torsdagskvällen. Det var dags för IF Guifs herrar att smyginviga den nya, fina, arenan med den sista hemmamatchen i grundserien, mot Ystad IF.

Utsålt

Och vilket mottagande de båda lagen fick. Utsåld med knappt 4 000 biljetter fullkomligt kokade läktaren med förväntansfulla fans, de flesta klädda i rött.

Supporterklubben Röda havets Veronica Lundholm, Annika Ullberg, Lena Eriksson, Kenneth Carlsson och Sussi Schollin hade laddat upp med stora pukor på ena kortsidan.

”Halva livet”

De hoppas att den nya arenan ska ge handbollen i Eskilstuna en välbehövlig injektion efter många års dalande publiksiffror.

– Ja, det har ju varit lite sisådär de senaste åren, när vi inte haft någon arena. Men gud vad kul det här är, det är ju halva livet, säger Lena Eriksson innan hon tar ton i en ny ramsa.

Seger, till slut

Och hur gick det för herrarna då?

Jo, det var tajt, men de grejade det till slut. När slutsignalen ljöd hade Guif vunnit med 33-32 mot Ystad.

Nog spelade det massiva publikstödet sin roll också.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.