Foto: SVT/TT

Grönt ljus för kameraövervakning på Tunavallen

Uppdaterad
Publicerad

Tunavallen är nu ett steg närmre att godkännas som AFC:s hemmaarena i allsvenskan. Detta efter ett beslut från länsstyrelsen om kameraövervakning.

Huruvida Tunavallen ska bli duglig för allsvenskan även på herrsidan har varit en följetång ända sedan det blev klart att AFC avancerade till högsta serien.

Ett av kraven för att få spela på Tunavallen var att övervakningskameror skulle sättas upp permanent då ordningsstörningar kan förekomma i samband med matcher i herrarnas allsvenska.

AFC United till Eskilstuna

Under torsdagen kom alltså beslutet från länsstyrelsen, rapporterar P4 Sörmland.

Fick nej om vissa kameror

Och kamerorna inne på arenan godkändes. Enligt länsstyrelsen finns en risk för allvarlig brottslighet i och med matcherna vilket anses gå före allmänhetens intresse att inte bli övervakad, skriver P4.

Kommunen hade även ansökt om att sätta upp övervakningskameror utanför Tunavallen. Där fick man dock nej från länsstyrelsen. Detta då det finns flera allmänna ytor utanför, så som gång- och cykelvägar. I Svenska fotbollförbundets föreskrifter om arenakrav begär man att kameraövervakning även ska finnas utanför.

På arenan pågår just nu även andra arbeten inför den allsvenska premiären. Bland annat byggs nya omklädningsrum och ståplatsläktare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

AFC United till Eskilstuna

Mer i ämnet