Foto: Arkiv.

Flera misshandelsfall i natt

Uppdaterad
Publicerad

En blodig man i 30-årsåldern hittades klockan 02.50 natten till lördagen i Nyköping. Han hade blivit misshandlad av tre eller fyra okända gärningsmän.

Mannen hittades på Östra Kvarngatan.

– Det var sårskador i ansikte och huvud, säger Mikael Ericson vakthavande befäl vid polisen i Södermanland, till TT.

Misshandeln bedöms som grov då han blivit slagen med knytnävar, sparkad i huvudet och fått en stor sten kastad i huvudet. Skadorna är inte livshotande.

Den misshandlade mannen är förd till sjukhus av en polispatrull som kom till platsen. Det finns vittnen till händelsen men ingen person är gripen.

Ytterligare misshandel i Nyköping

Klockan 03:21 hittades en blodig man på Skjutsaregatan i Nyköping, han hade också blivit misshandlad av en för honom okänd gärningsman. Mannen kördes av ambulans till akuten på Nyköpings Lasarett.

Det finns i nuläget inget som tyder på något samband mellan dessa båda misshandelsfall.

Två gripna i Strängnäs

Två män, 30-31 år, greps efter en grov misshandel av en 26-årig man, på Nygatan i Strängnäs. De misstänkta gärningsmännen har misshandlat 26-åringen med upprepade sparkar och slag.

Det var ett par vittnen till misshandeln som larmade polisen. Den misshandlade plåstrades om på plats av sjukvårdspersonal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.