Beslagtagna dopningpreparat. Bilden har inget med det aktuella fallet att göra. Foto: Arkivbild/TT

Grovt dopningsbrott utreds i Trosa

Uppdaterad
Publicerad

Under natten anhölls en man misstänkt för ett grovt dopningsbrott i Trosa. Polisen jobbar nu intensivt med utredningen kring brottet, som också ska ha ägt rum i Trosa.

Det var i helgen som vi berättade om gripna två män, inblandade i narkotikarelaterad brottslighet. Natten till tisdagen anhölls en man, misstänkt ett grovt dopningsbrott som ägt rum i Trosa. Under dagen har förhör hållits med den misstänkte på polisstationen i Nyköping.

– Mannen sitter fortsatt anhållen då jag anser att det finns risk att den misstänkte annars försvårar utredningen, säger kammaråklagare Sofia Gullbrandsson.

Husrannsakan har gjorts

Under tiden fortsätter polisens utredning. De preparat som har beslagtagits har skickats på analys och en husrannsakan har gjorts. Exakt på vilken adress vill Sofia Gullbrandsson inte berätta.

– Men brottet ägde rum i Trosa, säger hon.

Under onsdagen kommer det att fattas beslut om den misstänkte mannen ska begäras häktad eller inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.