Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Guif föll i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Guifs handbollsdamer hade hoppats på att bli klara för kval till elitserien efter söndagens match mot OV Helsingborg. Men det räckte inte hela vägen fram.

– Vi vet att vi kan prestera mycket bättre, säger tränaren Johan Moberger.

En poäng borta mot Helsingborg hade räckt för att vara klara för kval till SHE, den högsta divisionen, men det gick inte den här gången. Med tio minuter kvar av speltiden stod det 20 lika. Men då drog OVH iväg, och drog in sju mål på åtta minuter. Guif lyckades få in ett straffmål i 53 minuten, men det räckte inte hela vägen fram.

”Måste vara professionella”

– Det är en besvikelse, men vi måste vara så professionella att vi lägger det bakom oss. Vi får svära lite i bussen, sen är det nya tag på onsdag. Vi vet att vi kan prestera mycket bättre, säger huvudtränaren Johan Moberger efter matchen.

Damlaget spelar sin sista seriematch nu på onsdag, hemma mot Lidingö. Och då gäller det att ta den där avgörande poängen.

Nyckelspelare sjuk

– Vi har spelat bra mot många lag den här säsongen och legat på den här kvalplatsen, så det vore tråkigt om vi inte lyckas knipa det. Men det krävs en bra insats av oss för att vi ska göra det, fortsätter Moberger.

Nyckelspelaren Olivia Gemmel blev febersjuk under bussresan ner, och kunde inte vara med. Möjligen spelade det in i förlusten.

– Det är klart att det blev kännbart, men då fick andra kliva fram istället, säger Johan Moberger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.