Amfetaminet på bilden är från ett tidigare beslag. Foto: Arkiv

Hade pistol och kilovis med knark i bilen – greps vid mack

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern är anhållen misstänkt för grovt narkotikabrott efter att ha gripits vid Sillekrog längs E4 natten till onsdagen. I bilen fanns flera kilo narkotika och en pistol.

Det var vid 02.30-tiden som en polispatrull befanns sig vid bensinmacken på rastplatsen Sillekrog längs E4 några mil norr om Nyköping. Poliserna fick då syn på en man som uppträdde nervöst och man beslöt sig för att kontrollera mannens bil.

Kilovis med knark

Den visade sig innehålla runt ett kilo amfetamin, över tio kilo cannabis och en pistol.

– Nu har vi ju inte analyserat narkotikan ännu men vi misstänker att det är ungefär såhär, säger Lars Liewenborg, chef för polisens avdelning för grova brott i Nyköping.

Anhölls under natten

Mannen är i 30-årsåldern och hemmahörande i västra delen av Sverige och greps på den norrgående sidan av E4. Under natten anhölls också mannen som också är misstänkt för grovt vapenbrott.

– Det är riktigt bra jobbat av den här polispatrullen, säger Lars Liewenbrog.

På fredag ska en häktningsförhandling hållas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.