”Han ska boxas på mina villkor”

Uppdaterad
Publicerad

Oleksandr Cherviak har siktet inställt på vinst, som han tänker ta i boxningsmatchen mot Erik Skoglund under lördagen. Den 34-åriga ukrainaren tänker slå ut svensken med psyket.

Det är en historisk match för Sverige. Den är i Skoglunds hemstad, på hans hemmaarena. Gör det dig ännu mer taggad inför matchen?

– Ja, självklart. Vi är vana att gå matcher i olika länder. Alla ringar är sig lika. Och vilka som sitter i publiken har inte så stor betydelse för hur matchen blir. Man kan faktiskt säga att det är lättare för oss i en sådan miljö där bara jag och min tränare har allt ansvar, och vi gör vår uppgift. Resten är stimulerande, med publiken som man vill vinna över på sin sida.

Historisk boxningsmatch i Nyköping

Hur har du förberett dig inför matchen?

– Vi har tränat i min hemstad Kirovograd och sparrat i Kiev, Ukrainas huvudstad. Vi har förberett oss på olika plan – fysiskt, tekniskt och funktionellt. Vi har förberett oss mycket grundligt, till 150 procent. När det är dags för match ska vi visa upp vad vi förberett i praktiken.

Hur tänker du vinna matchen?

– Under matchens gång ska vi försöka få Erik att boxas på våra villkor. Det är väl det mentala som skiljer en boxare från en annan. Alla boxare är rätt lika i det fysiska, men inte i hur man tänker i matchen. Vi ska försöka ta reda på det med hjälp av sunt förnuft och andra förmågor.

Hur viktig är matchen mot Skoglund för dig?

– Lika viktig som den är för honom. Matchen är ett etappmål på väg mot den absoluta toppen där allt står på spel. Det är det man är beredd att ge allt för. Det här är en viktig seger för mig och för hela vårt lag.

Resten av intervjun ser du i klippet ovan.

Oleksandr Cherviak

Ålder: 34 år.

Längd: 172 centimeter.

Viktklass: Lätt tungvikt, 79,379 kilo.

Bor: Kirovograd, Ukraina.

Proffsmatcher: 20, varav 15 segrar, 4 försluster och 1 oavgjord.

Största segern: 2013 knockade Cherviak WBA:s Interkontinentala mästare Dustin Dirks. Men på grund av 300 grams övervikt fick inte Cherviak ta över Dirks titel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Historisk boxningsmatch i Nyköping

Mer i ämnet