• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Kent lägger ner. Foto: TT/Kents Facebooksida

Här bekräftar Kent att de lägger ner

Uppdaterad
Publicerad

Nu bekräftar rockbandet Kent från Eskilstuna att de lägger ner. ”Tack till alla ni som brytt er om vår musik”, skriver de på sin Facebooksida. Men de kommer inte till Eskilstuna under sin sista turné.

Det var i går kväll som Kent la ut en video på sin hemsida som satte igång spekulationerna om att de ska lägga ner. Och nu på morgonen bekräftar Kent att det här året är deras sista.

Efter 26 år tillsammans.

Musikgruppen Kent lägger ner

”Vi har alltid försökt gå våra egna vägar. Tack till alla ni som brytt er om vår musik. Tack till alla er som kommit på våra konserter, från de första trevande kaos-gigen på små klubbar under det dimmiga nittiotalet till de stora scenerna. Ni har gjort det möjligt att för oss att fortsätta. Vi är oändligt tacksamma för ert stöd, ert tålamod och er kärlek”, skriver de på sin Facebooksida.

Ett sista album ska släppas och de ska ut på en sista turné innan Kent kommer begravas i slutet av 2016.

”Det här är inte slutet för att vi har tråkigt tillsammans eller för att vi inte vill något längre. Det här är slutet för att de bästa av alla gårdagens och morgondagens fester har ett avsked i sig. Vi ser oerhört mycket fram mot att möta er alla en sista gång på turnén i höst. Det kommer bli skitkul! Dessutom tror alla ändå att vi ska lägga ner inför varje platta. Så det var lika bra att göra slag i saken”, skriver de vidare.

De avslutar:

”Vi är en familj. För familjen gör vi allt. Vi 4 kommer att vara kent. Då som nu för alltid”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikgruppen Kent lägger ner

Mer i ämnet