Urban Granström (S), kommunstyrelsens ordförande i Nyköping, pratar inför eleverna på Stigtoma skola inför rivningen.

Här går släggan i väggen – bygget igång av Stigtomtas nya skola

Uppdaterad
Publicerad

Nu har släggan gått i väggen. Därmed har rivningen av den gamla skolan inletts för att ge plats åt Stigtomtas nya skola och förskola.

Släggtaget markerar starten på rivningen av den gamla förskolan och skolan, som ska ge plats åt Stigtomas nya förskola och skola.

Även bytt bibliotek

Den nya byggnaden ska rymma 540 förskole- och skolbarn och köket ska kunna utspisa runt 700 portioner. Skolan kommer även att innehålla ett bibliotek tillgängligt för allmänheten.

Läs mer: Byggstart för Stigtomtas nya skola

Urban Granström (S), kommunstyrelsens ordförande i Nyköping, pratar inför eleverna på Stigtoma skola inför rivningen.

Den skolbyggnad som nu rivs består av sex huskroppar och byggdes mellan 1968-1976. Dessa håller inte längre måttet, enligt Urban Granström (S), kommunstyrelsens ordförande i Nyköping.

– Stigtomta växer och det är lämpligt att satsa på orten genom att bygga en ny skola, sade han under sitt tal.

Från flera håll välkomnas nybygget.

– Det känns fantastiskt att vi nu är på gång och vi ser verkligen fram emot vår nya förskola och skola, säger rektorn Madeleine Jansson.

Tillfälliga lösningar

Barnen kommer att gå i tillfälliga paviljonger under byggtiden.

– Det kommer att gå jättebra, vi har ju redan flyttat in i en ny stor paviljong och vi trivs jättebra och det kommer att gå bra under de här åren, säger rektorn

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.