Blivande AFC Eskilstuna verkar inte ha full koll på var de ska spela nästa år. Foto: TT/AFC Eskilstunas hemsida

Hur tänkte ni egentligen här, AFC?

Uppdaterad
Publicerad

Den första januari blir AFC United AFC Eskilstuna och klubben flyttar från Solna till Eskilstuna. Men har klubben verkligen full koll på till vilken stad de ska flytta?

AFC United kom tvåa den gångna säsongen i Superettan och ska nästa säsong spela allsvensk fotboll på Tunavallen i Eskilstuna. Men har klubben koll på var de ska flytta och den nya hemstaden Eskilstuna?

En stadsdel?

Läser man på klubbens hemsida om nya hemmaarenan Tunavallen står det att Eskilstuna är en stadsdel, men till vilken stad det ska vara en stadsdel i står det inget om.

AFC United till Eskilstuna

Så här står det ordagrant på hemsidan om arenainformationen.

”Brukar uppskatta”

”Tunavallen är en sportanläggning i stadsdelen Eskilstuna. Det är en mycket fin och trevlig anläggning som de flesta brukar uppskatta efter ett besök”.

– Haha, det kan bli såna där småfel när man gör allting snabbt. Men jag ska ändra det på en gång när jag är tillbaka på kontoret, säger klubbchefen Jose Franco till SVT Nyheter Sörmland.

Men ni vet att Eskilstuna är en stad?

– Ja, det är en stad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

AFC United till Eskilstuna

Mer i ämnet