Missnöje när S och M styr tillsammans

Uppdaterad
Publicerad

I fyra år har Socialdemokraterna och Moderaterna styrt Katrineholm, ett val som överraskade för fyra år sen och som skapat en frostig stämning, framför allt inom Alliansen. Hur fortsättningen blir efter söndagens val är däremot osäkert.

Två sidor av samma makt – eller dags att vända blad i Katrineholm?

– Det återstår naturligtvis att se. Vi går ju till val på att få en egen majoritet, säger kommunalrådet och socialdemokraten Göran Dahlström. 

– Vi arbetar naturligtvis för att det ska bli en alliansmajoritet i Katrineholm, kontrar moderaten Lars Härnström, även han kommunalråd i kommunen.

om Alliansen får majoritet i Katrineholm, då blir det ett alliansstyre menar du?

Ja, jag kan inte tänka mig något annat. Det skulle vara om någon i alliansen inte skulle vilja vara med, fortsätter Lars Härnström (M)

Lite kärvt

Oppositionsrådet Ewa Callhammar (FP) är inte säker på att hon skulle vilja samarbeta med Lars Härnström (M).

– Det skulle säkert men visst, det krävs nog en hel del. Både från hans sida och min sida.

Det är lite kärvt mellan er?

– Ja det är det, säger Ewa Callhammar (FP)

Det är inte lika frostigt på andra sidan:

– Det är roligt för att man måste slipa sina argument och det är bra för politiken, säger MP:s gruppledare Gudrun Lindvall.

Omdebatterad politik

Samarbete mellan Socialdemokraterna och Moderaterna är kontroversiellt bland Katrineholmsborna. Vem som ska regera med vem kan bli nya överaskningar för Katrineholmarna igen efter valet på söndag:

– Sossarna får ingen egen majoritet och hur det går för Moderaterna det vet vi inte. Men jag tror att de redan har gjort upp med varandra. De är beroende av varandra, påstår Ewa Callhammar (FP).

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.