Intensiva veckor för Henderson

Uppdaterad
Publicerad

Mitt i en stentuff VM-serie ska han försöka ta SM-guld. De närmaste veckorna blir minst sagt intensiva för Eskilstunaföraren Daniel Henderson.

De sylvassa, nästan tre centimeter långa, dubbarna gör skärvor av isen bara när cykeln rullas fram samtidigt som minusgraderna biter i kinderna. Bromsar beskrivs som överflödig utrustning. Nä, isracing är inget för veklingar.

Eskilstunakillen Daniel Henderson är utan tvekan en av de svenska förare som brinner mest för sporten. Nyligen blev det klart att den 24-årige talangen får en av platserna i den kommande, mycket prestigefyllda, VM-serien som körs i bland annat Ryssland och Holland under de närmaste veckorna.

Sportfredag

– Det var det stora målet för hela säsongen och skulle man ha missat det så skulle man varit ganska knäckt, säger Daniel Henderson.

Silver i fjol

Mitt i den pågående serien av lopp ska det dessutom köras om SM-guldet hemma på Gröndahls motorstadion utanför Eskilstuna. I fjol knep Henderson silvret när finalen kördes på klassiska Studenternas i Uppsala.

– Jag kom ju tvåa förra året så i år är det guldet jag vill åt, säger Daniel Henderson.

Förutsatt att den naturspolade isen inte hinner smälta bort i det pågående mildvädret så körs SM-finalen söndagen den 28 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sportfredag

Mer i ämnet