Foto: TT/Hasse Holmberg

”Jag är evigt tacksam”

Uppdaterad
Publicerad

Ett gäng friidrottare från junior-EM blev sanna hjältar natten mot måndag.

De sprang i kapp en man som precis hade ryckt en handväska från en kvinna på Rademachergatan i Eskilstuna.

Däremot kom tjuven undan i folkmassorna. Det rapporterar P4 Sörmland.

– Jag upptäckte att väskan var borta och såg killen springa runt ett hörn, och jag sprang efter. Jag ropade, men han fortsatte springa, berättar kvinnan för P4 Sörmland.

Samtidigt fick hon syn på hur ett stort gäng killar kom springande bakom henne. De tog sikte på tjuven som de snart fick kapp i.

–Jag fick tillbaka väskan och allting. Jag är evigt tacksam de här killarna. Jag tackade och gav en stor kram till den kille som gav tillbaka väskan, men jag hann inte tacka de andra.

– Riktigt bra gjort av dem. Jag är evigt tacksam, säger kvinnan.

Enligt kvinnan kunde killarna inte särskilt bra engelska. Hon vet inte vilka de var eller vilket land de kom ifrån, men klart är att de var deltagare i JEM i friidrott som arrangerades i Eskilstuna under den gångna veckan. 

–Jag ska skriva till ordföranden så man kan rikta ett tack till de här killarna.

Polisen bekräftar att männen som jagade i kapp tjuven var deltagare i JEM. Däremot har polisen inte lyckats spåra den man som försökte stjäla väskan.

Händelsen utspelade sig strax efter klockan 00.30 natten mot måndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.