”Känns att vi är välkomna i Eskilstuna”

Uppdaterad
Publicerad

I Solna hade AFC united svårt att etablera sig, men klubbens ordförande Alexander Ryssholm känner att laget har blivit varmt välkomnat i Eskilstuna. Det säger han i en intervju med Gomorron Sverige.

– Det finns inte plats för oss i Solna. Eskilstuna är en jättefin stad. Alla där gillar fotboll. Jag har fått hundratals sms från folk som jobbar i fabriken, politiker och tjänstemän. Det känns att vi är jättevarmt välkomna dit, säger Ryssholm.

Har fått kritik

Men det har inte alltid bara varit glada tillrop, tränare har kommit och gått och Ryssholm har fått en del kritik för att det är pengar som har skapat laget och identiteten.

AFC United till Eskilstuna

– Det stämmer faktiskt inte. Våran tränare Özcan Melkemichel har varit tre år hos oss.  Sportchefen har också varit med oss i flera år. Vi har skapat kontinuitet men från början var det turbulent.

”Ingen lätt resa”

– Det har inte varit en lätt resa. För att skapa ett nytt lag här i Sverige då behöver man mer resurser. Man har inga träningstider från början, man har ingenstans att spela. Man behöver skaffa bättre tränare och bättre förutsättningar för våra grabbar. Det var inte lätt. Vi har spelat våra matcher i garaget till och med.

Hur mycket pengar har du lagt på fotbollen?

– Det är mycket pengar. Men jag tycker inte att det är fel att satsa pengar på fotbollsverksamheten, i stället för att köpa lyxvillor någonstans. Det har varit mitt val och min familj har stöttat mig, säger han.

Alla spelare flyttar med

I lördags blev det klart att Solnaklubben AFC United spelar i allsvenskan nästa år efter 3-0 mot Åtvidaberg. Och nu flyttas hela laget till Eskilstuna.

– Alla spelare kommer att flytta med. Vi håller på att skaffa lägenheter nu.

Kommer det sitta fler människor på läktarna nu?

– Ja, det är jag säker på, säger Alex Ryssholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

AFC United till Eskilstuna

Mer i ämnet