Foto: Pontus Stenberg

Tjuvarna sågade sig in i lokalerna

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit inbrott i två olika butikslokaler i Nyköping i natt. Gärningsmännen misstänks ha sågat sig in i lokalerna, genom taket respektive genom väggen för att ta sig in. Butikspersonal larmade polisen vid sjutiden på morgonen.

Intrången gjordes i Systembolaget i Brandkärr och på bensinmacken och detaljhandeln Bilisten två mil därifrån. Polisen misstänker att det kan röra sig om samma gärningsmän, eftersom inbrotten gjordes genom att man sågade sig in i lokalerna. Inbrottstjuvarna ska ha lyckats ta sig in genom taket på bildelsfirman och genom en vägg på Systembolaget på detta sätt.

– Vi fick larmen vid sjutiden och vi kan bekräfta att det är inbrott på båda ställena. Nu har våra tekniker tagit sig till en av brottsplatserna. Man kommer att undersöka noga hur personerna har tagit sig in, säger Jocke Andersson, vakthavande polisbefäl till Östnytt.

Ingen person är misstänkt för dåden. Det är ännu oklart vad som stulits från butikerna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.