Foto: TT

Kan bli värmerekord i Sörmland i dag – men snart försvinner den

Publicerad

Prognosen säger att temperaturermätaren kan nå 31 grader i Eskilstuna i dag. Då är årets varmaste dag i Sörmland här.

Det har varit hett den senaste tiden – och måndagen kan bli årets varmaste dag i länet.

Runt lunchtid på måndagen låg temperaturmätaren i Eskilstuna på 30 grader. Och enligt prognosen kommer temperaturerna att nå 31 grader i Eskilstuna, något som skulle vara rekord för i år.

”Håller i sig”

– Det soliga vädret håller i sig i dag och det kan bli rekord. Floda har haft 30,4 grader tidigare och blir det över det så blir det rekord, säger Alexandra Olsson, meteorolog på SMHI, till SVT Nyheter Sörmland.

Men det gäller att ta vara på värmen. Redan i morgon kommer vädret bli sämre och så ser det också ut för resten av veckan.

Sämre i morgon

– Det kommer fronter med regn västerifrån som kommer pressa undan den varma luften som ligger över oss nu. Det kommer vara varmt under början av tisdagen i Sörmland men sen blir det kallare. Så det är sista dagen med högsommartemperaturer, sen blir det mer normala temperaturer på runt 20 grader, säger Alexandra Olsson.

Se din lokala väderprognos här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.