Pelle Olsson under sin tid som tränare för Djurgården. Foto: Bildbyrån

Klart: Han tar över AFC

Uppdaterad
Publicerad

Pelle Olsson tar över som tränare för AFC Eskilstuna. Nykomlingarna får därmed en rutinerad ledare under sin första säsong i Allsvenskan.

Özcan Melkemichel lämnade klubben för Djurgården i förra veckan men nu meddelar den blivande Eskilstunaklubben att man gjort klart med Melkemichels ersättare. Och det handlar om rutinerade Pelle Olsson.

Är på semester

Pelle Olsson är född i Skutskär, bor för tillfället i Stockholm men befinner sig på semester på Kanarieöarna när SVT Nyheter Gävleborg når honom på telefon.

– Jag fick ett bra intryck av föreningen när jag träffade deras representanter så jag tvekade inte när jag fick erbjudandet, säger han.

Pelle Olsson menar också att situationen kring blivande AFC Eskilstuna är väldigt speciell då klubben ju har bytt hemmaplan, från Solna till Eskilstuna inför den kommande säsongen.

– Men det kommer att bli bra och Eskilstuna kommer att få se mycket bra fotboll framöver, säger Pelle Olsson.

”Vi är väldigt nöjda”

Olsson var senast i just Djurgården vilka han fick lämna i somras.

– Vi är väldigt nöjda med att ha rekryterat en av Sveriges mest ansedda tränare. Han har erfarenheten att arbeta i klubbar med mindre resurser och det är just i det stadiet AFC Eskilstuna befinner sig i, säger sportchefen Azad Budak till klubbens hemsida.

– Han är en oerhört ambitiös och hårt arbetande tränare som har utvecklat fram många duktiga spelare och det känner vi att det är en viktig del med den truppen som vi har, fortsätter sportchefen Budak.

Per ”Pelle” Olsson

Yrke: Fotbollstränare

Ålder: 53

Född: Skutskär

Karriär: Malmö FF, Halmstads BK och Gefle IF (som spelare). Huvudtränare i Gefle IF 1996-2002 och 2005-2013. Huvudtränare i Djurgårdens IF 2014-2016.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.