Konkurs eller räddning för Smederna – idag vet vi

Uppdaterad
Publicerad

Eskilstuna Smederna är riktigt illa ute som elitklubb i speedway. Strelsen med Larry Höjer i spetsen har gjort sitt och nu har en särskild arbetsgrupp gjort ett sista försök att rädda situationen. Svaret kommmer på måndagen.

Läget är minst sagt turbulent i speedwaylaget Eskilstuna Smederna just nu. Säsongen har inletts med fyra raka förluster samtidigt som ordförande Larry Höjer har gjort sitt. Nu har en arbetsgrupp på fem personer trätt in för att göra ett sista försök att rädda klubben från konkurs.

– Styrelsen har ju varit beredda att lägga klubben i konkurs men vi är fem stycken som tagit tag i det här och dra ihop pengarna som krävs för att köra säsongen ut, säger Håkan Ringkvist, tidigare ordförande och medlem av arbetsgruppen.

Deadline i dag

Tidsfristen löper ut under måndagen. Det sista som sker innan en presskonferens 13.30 är att arbetsgruppen ska träffa ett antal bärande sponsorer. Efter det kommer det att stå klart om det blir en fortsättning på säsongen eller omedelbar konkurs.

– Vi gör vad vi kan nu för att rädda det här, säger Håkan Ringkvist.

SVT Nyheter Sörmland är på plats under presskonferensen i eftermiddag och uppdaterar läget så fort ett besked kommer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.