Foto: TT

Kvinna överfölls med hammare

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot söndag ska en kvinna ha överfallits av en man med hammare i centrala Eskilstuna, enligt en polisanmälan. Hon klarade sig undan med en bula i huvudet.

– Det kunde ha gått betydligt värre, säger Lennart Vestergren vid Eskilstunapolisen.

Det var vid 01-tiden natten mot söndag som kvinnan i 20-årsåldern blev upphunnen bakifrån och slagen i bakhuvudet med en hammare. I vapnet höll en för henne okänd person.

Gärningsmannen flydde

När kvinnan vände sig om ska de båda ha hamnat på marken och slagit och sparkat varandra, innan kvinnan ska ha fått fatt i hammaren och gärningsmannen lyckades fly från platsen.

– Det är svårt att avgöra vad avsikten var, men det ska vi försöka få fram, säger Lennart Vestergren vid Eskilstunapolisen.

Anmäldes på måndagen

Polisen tror att mannen kan ha tagit fel på person, utifrån saker han ska ha sagt till kvinnan.

Nu ska det hållas förhör med kvinnan, som anmälde det hela först på måndagskvällen. Det är än så länge oklart exakt var händelsen utspelade sig.

Kvinnan klarade sig förhållandevis lindrigt undan.

– Hon fick bara en bula i huvudet, men det kunde ha gått betydligt värre, säger Lennart Vestergren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.