Flera lastbilar har kört av E4:an i det hala väglaget. Foto: Pontus Stenberg

Efter olyckorna: E4 stängdes av

Uppdaterad
Publicerad

Snön ställer till problem och fyra lastbilar har under måndagsförmiddagen kört av vägen på E4:an utanför Nyköping.

Det första larmet inkom till SOS vid 10.30-tiden på E4:an i riktning mot Norrköping. Detta efter att en lastbil kört på en personbil och sedan ner i ett dike rapporterar polisen. Ingen person kom till skada.

Läs mer: Trafikverket varnar för halt väglag på flera håll i länet.

Två lastbilar

Sedan dess har det inkommit fler larm om olyckor på just E4:an mellan Stavsjö och Nyköping. Strax innan 11 körde två lastbilar av vägen, en in i mitträcket och en ner i diket. Ingen person kom till skada.

– Vi har ett gäng trafikolyckor där lastbilar har åkt i diket på olika positioner. Det är jättehalt på vägarna förbi Jönåker på E4:an, säger Christer Sjögren på Sörmlandskustens räddningstjänst till SVT Nyheter Sörmland.

Inga skadade

Har någon skadats?

– Nej, det är bara materiella skador.

Vägen avstängd

Vägen stängdes av mellan trafikplats Gammelsta och Stavsjö under tiden man bärgade. Och trafikanterna hänvisades till väg 800. Klockan 19:00 var trafiken igång igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.