Lastbil in i vägräcke på E4

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil har kört in i ett vägräcke på E4 i höjd med Tystberga. Enligt de första rapporterna ska föraren vara oskadd men chockad.

Det var strax efter klockan 14 som larmet kom in till SOS om en lastbil som kört in i ett vägräcke i den norrgående filen i höjd med Tystberga, strax norr om Nyköping.

När räddningstjänsten kom till platsen visade det sig att en mindre lastbil av oklar anledning hade kört in i sidoräcket, snurrat runt och ställt sig mot färdriktningen.

Två hundar oskadda

– Jag vet inte hur det hela gick till men föraren och de två hundar som fanns i bilen var i alla fall oskadda, säger Björn Hellström, räddningsledare vid Sörmlandskustens räddningstjänst.

Ambulansen kunde därmed vända tillbaka utan passagerare och vid 15-tiden var den mindre lastbilen bärgad och E4 fullt framkomlig igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.