Lördag: Vi sänder direkt från Springpride

Uppdaterad
Publicerad

Nu drar årets Pridefestival igång i Eskilstuna – och SVT Nyheter Sörmland sänder live under lördagen!

Kl 10.00: Vi är i Pride park på Fristadstorget med intressanta gäster (länk till sändningen)

Där möter vi Ann-Christine Roxberg, tidigare kyrkoherden Åke Roxberg, som kom ut som transperson för fem år sedan. Vi träffar också Fredrik Saweståhl, kommunstyrelseordförande i Tyresö och ordförande i Öppna moderater – liksom Pridegeneralen Micke Lönngren.

– Har du inte tid eller möjligheterna att ta del av festligheterna på Fristadstorget vid den tidpunkten på lördagen så tycker jag du ska följa trevligheterna i direktsändning på vår webb, säger SVT:s reporter Cecilia Hedlund som tillsammans med Maria Lapenkova bevakar festivalen.

Kl 14.45: Prideparaden – vi minglar med deltagarna och följer paraden genom Eskilstunas gator (länk till sändningen)

– Vi hoppas det ska bli kul att titta på även för dem som inte har möjlighet att vara med eller inte har någon egen pride-festival i sin stad. Vi kommer att prata med många olika människor så de som följer oss får se mycket, säger Maria Lapenkova.

Du följer sändningarna på svt.se/sormland/, svtplay.se eller i SVT Nyheters app.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.