Kvinnan överfölls på Järnvägsgatan då gärningsmannen tog ett grepp om hennes mun och hals. Foto: Robin Folkö/SVT

Man åtalas efter brutal överfallsvåldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

En 20-årig man åtalades idag misstänkt för att ha tvingat sig in i en kvinnas bostad och våldtagit henne. Mannen åtalas även rån och grov stöld.

Det var under natten till den 15 januari som mannen, enligt åtalet, ska ha överfallit kvinnan bakifrån och genom våld tvingat sig in i hennes hem i Nyköping. Sedan misstänks mannen ha våldtagit kvinnan samtidigt som han höll ett hårt grepp om hennes hals. Enligt åtalet ska kvinnan bland annat fått andnöd och synbortfall under våldtäkten.

– Jag anser att det vara fara för hennes liv, med tanke på det våld hon utsattes för, säger Emma Olsson, åklagare i fallet.

Emma Olsson, åklagare

SVT Play: Åklagaren om misstankarna mot mannen

Mannen misstänks även för att ha stulit med sig en klocka och diverse smycken från kvinnans hem.

Åtalas för flera brott

Under samma natt ska mannen, enligt åtalet, även ha försökt stjäla en plånbok från en kvinna i centrala Nyköping.

20-åringen misstänks även för att ha brutit sig in i en bostad i Nyköping i april 2016. Enligt åtalet var familjen hemma vid tillfället och mannen ska ha fått med sig bland annat kontanter.

Mannen åtalas nu för grov våldtäkt, rån, försök till grov stöld och grov stöld. Den misstänkte förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.