Man gripen för mord i Katrineholm

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern greps strax efter lunchtid på onsdagen i Östersund. Han misstänks för mordet på en man i Katrineholm i maj.

– Gripandet gick lugnt till efter väl utfört spaningsarbete av polisen i Jämtland. Han förs nu till Sörmland, säger Henrik Hägglund, spaningsledare vid utredningssektionen för grova brott i Sörmland.

Mannen är på sannolika skäl  misstänkt för mord, vilket är den högre misstankegraden. Mordet utfördes den 14 maj 2017, då en 35-årig man sköts till döds utanför Östra skolan i Katrineholm.

Brottshärvan i Katrineholm

Polisen har spanat på mannen en tid. I morse anhölls han i sin frånvaro och greps av polisen i Östersund vid klockan 13.

– Han har förhörts kort i Jämtland och kommer att bli vidare förhörd i Sörmland, säger Henrik Hägglund som i övrigt är förtegen om mannen.

Fyra personer sitter nu frihetsberövade misstänkta för inblandning i mordet. Två personer är häktade och två personer sitter anhållna.

LÄS MER: Man skjuten till döds i Katrineholm

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brottshärvan i Katrineholm

Mer i ämnet