Kvinna misstänks ha skjutits ihjäl av sin sambo

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna som misstänks ha mördats av sin man i fredagskväll blev skjuten till döds. Det bekräftar nu Lars Franzell, chef gova brott vid Sörmlandspolisen.

Åklagaren konfererar just nu med polisens handläggare i frågan om mannen, som är i 55-årsåldern, ska begäras häktad.

Det var sent på fredagskvällen som larmet kom till polisen. Mannen ringde själv in och sade att han tagit livet av sin sambo.

– Jag skulle tro att han kommer att begäras häktad. Men det beslutar i så fall åklagaren om i eftermiddag, säger Lars Franzell, chef grova brott vid polisen i Södermanland.

Utredningen har tagit stora resurser i anspråk.

– Vi har väldigt mycket att göra efter den här helgen med flera allvarliga våldsbrott, säger Lars Franzell.

En jourhavande åklagare har inlett förundersökning om misstänkt mord. Platsen där den döda kvinnan hittades är avspärrad och en teknisk undersökning kommer att genomföras. Mannen misstänks ha skjutit ihjäl henne. Brottsplatsen ligger öster om Eskilstuna.

– Jag vill i övrigt inte berätta något mer just nu beroende på att vi fortfarande bedriver utredningsarbete på platsen, säger Lars Franzell.

Mannen är inte känd av polisen sedan tidigare och överlämnade sig själv under lugna former. Han har föhörts men polisen är förtegen om vad han berättat.

– Mannen ifråga ringde till oss själv och sade att han tagit livet av sin sambo, sade Eric Björkholm, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Södermanland, till TT under fredagsnatten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.