Misstänkt mord i Gnesta

Uppdaterad
Publicerad

På kvällen den sjätte juni kallades polis till en adress i Gnesta med anledning av en skadad kvinna. På plats anträffades en kvinna i 45-års åldern avliden.

Omständigheterna kring dödsfallet har gjort att polisen misstänker brott och en förundersökning om mord har inletts. En man i 55-årsåldern sitter sedan lördagseftermiddagen anhållen misstänkt för mord. Mannen och kvinna kände varandra sedan tidigare enligt polisen.

– Omständigheterna kring det misstänkta brottet är ännu oklara och tillsvidare kan vi av utredningstekniska skäl inte berätta så mycket om ärendet, säger Bengt Jansson, chef för polisens rotel för grova brott i Nyköping i ett pressmeddlande.

– Vi slutför för närvarande en teknisk undersökning av den misstänkta brottsplatsen samt håller förhör med den anhållne och andra personer som kan ha uppgifter att lämna av betydelse för utredningen. Den avlidna kvinnan har förts till rättsmedicinalverkets avdelning i Solna där hon kommer att obduceras, avslutar Bengt Jansson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.