Polisen ska ha hittat tomhylsor på platsen. Foto: Filip Lundh

Skott mot bil i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

En skottlossning ska ha ägt rum i Eskilstuna under söndagskvällen. Vittnen ska ha sett en moped med två personer på, där den ene av dem öppnat eld. Enligt uppgift ska skotten ha varit riktade mot en förbipasserade bil.

Vid 20.00-tiden på söndagen kallades polisen till Stenkvistavägen i Eskilstuna. Detta efter rapporter om att en skottlossning ska ha ägt rum.

Enligt vittnesuppgifter till polisen ska det ha varit en eller flera personer på en moped som öppnade eld mot en bil.

Polisen spärrade på kvällen av området och fann där ett flertal tomhylsor. Polisen har i nuläget ingen misstänkt, och ingen ska heller ha rapporterats skadad dock rubriceras händelsen som misstänkt mordförsök.

– I nuläget finns en sådan rubricering, men någon bil med skotthål har vi inte hittat, säger Lars Franzell, chef på roteln för grova brott på Eskilstunapolisen.

Han säger även att skjutningar av detta slag ofta är svåra att utreda då varken misstänkta eller de som utsatts för brottet brukar vilja prata med polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.