Marcus Sörensen under förra årets event. Foto: Torgny Steen

NHL-stjärnor golfar för välgörenhet i Trosa

Publicerad

San José Sharks nya stjärnforward Marcus Sörensen är en av många NHL-proffs som kommer att dyka upp i Trosa idag. Anledningen är en golftävling för ungdomsverksamhet och välgörenhet.

För andra året i rad arrangeras Ådas Juniordag i Trosa av Åda golf & country. Förutom en golftävling med fyrmannalag ordnas en rad olika aktiviteter under dagen.

Nytt för i år är att man även samarbetar med innebandylaget Trosa Edanö IBK, vars damlag avancerat för spel i allsvenskan den kommande säsongen. Och i år har man fått tillskott av ännu fler NHL-stjärnor som Marcus Sörensen, Mantas Armalis och Linus Hultström.

– Vi är stolta över att kunna ha så stora spelare här i Trosa. Många hockeyspelare spelar ju faktiskt golf så helt främmande är det inte. Samtidigt tyckte vi även att den här kombinationen var unik och vi har inte sett den någon annanstans, säger Andreas Turesson, lagledare för innebandyklubben Trosa Edanö IBK.

”Brinner för ungdomar”

Det kommer att bildas fyrmannalag som ska spela 18 hål golf tillsammans, lagen kommer att bestå av hockeyproffs, innebandyspelare och även juniorer från Åda Golfklubb.

– Vi brinner för att aktivera barn och ungdomar. Och det är så kul att ha Marcus Sörensen som en bra förebild för kidsen för vad man kan bli trots att man inte kommer från innerstan, säger Torgny Steen, klubbinspiratör vid Åda Golf & Country Club.

Skänker till välgörenhet

Överskottet från denna dag ska gå till dels ungdomsverksamheten, dels skänkas till Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

– Det är som ett klassiskt kinderägg, tre bra grejer som går ihop och blir något riktigt roligt, det känns jättekul, säger Torgny Sten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.