Foto: Ur Nickys musikvideo ”Wake up”.

Nicky gör succé på nätet

Uppdaterad
Publicerad

Artisten Nicky från Oxelösund har fram tills nu hållit en anonym profil. Men nu släpper han sin första singel och låten ”Wake up” har redan blivit en succe på nätet.

– När han spelade upp den första gången tappade jag hakan, säger producenten Joakim Wik. Jag kastade in honom direkt i studion, tryckte på honom lurarna och sen tryckte jag på rec-knappen. 

Liknas vid Johnny Cash

Från att i fler år suttit och skrivit låtar på sitt rum, stiger nu Nicky Åslund från Oxelösund ut i rampljuset. I måndags släppte han låten ”Wake Up” som sin debutsingel.

Han är bara 19 år gammal, men hans röst har liknats vid Johnny Cash.

– Det är en enorm komplimang att få jämföras med honom. Det är en stor idol och har haft en stor påverkan på mig och min musik, säger Nicky Åslund.

70.000 lyssningar på en helg

Låten och hans mörka röst har fått stor uppmärksamhet, även internationellt. Bara sedan i fredags, när videon släpptes på nätet, har över 70.000 lyssnat på låten.

Vad händer nu om det blir en stor hit?

– Vi har ju defenitivt fler låtar på lager som vi håller på att producera, säger Nicky. Och jag tröttnar ju aldrig på att skriva nya låtar. Det är en stor del av mitt liv. Så förhoppningsvis kommer vi också få ut dem låtarna i framtiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.