Ny inriktning för Saab Parts

Uppdaterad
Publicerad

Saab:s reservdelslager i Nyköping byter inriktning. Nu ska företaget sikta in sig mer på den internationella marknaden.

Det beskedet fick finansmarknadsminister Peter Norman i dag, när han besökte Orio, som företaget nu ska heta.

– Vi har 20 miljarder kronor i omsättning av reservdelar här i Sverige bara och utav den så har biltillverkarna kanske en tredjedel utav marknadsandelen, så det finns säkert ett utrymme för en aktör som Orio också på den marknaden i Sverige. Sedan så tittar vi inte bara på Sverige utan vi tittar ju även på marknaderna utanför Sverige, säger Lennart Ståhl, vd Orio.

– Någon försäljning från vår sida för tillfället är inte aktuell. Även om vi har möjlighet att göra detta så tycker vi för skattebetalarnas bästa att det är bättre om bolaget får lugn och ro och kan utvecklas i den takt man själv tycker är lämpligt. I slutändan så tycker jag att det finns goda förutsättningar att skattebetalarna kan få tillbaka sina pengar, säger Peter Norman (M), finansmarknadsminister.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.