Nya dykningar efter försvunne Victor

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått åtta år sedan Victor Hasselström försvann. Polisen misstänker att han blivit mördad och har nu återupptagit sökandet efter kroppen genom dykningar i Eskilstunaån.

Det var i mars 2009 som den då 20-årige Victor försvann efter en krogkväll i Eskilstuna. Polisen tillsatte under sommaren 2015 en särskild grupp för att ta nya tag i fallet och i flera omgångar har man sökt efter kroppen i Eskilstunaån.

Victor Hasselström Foto: Privat
Fallet Victor

Dykare på plats

Och nu har man alltså åter dragit igång sökandet. Dykare från polisen har under tisdagen och onsdagen varit på plats vid Eskilstunaån i närheten av värmeverket. Ett område som man inte sökt av så här grundligt innan.

– Vi följer upp spår och söker i ån efter Victors kropp, säger Bo Hansén, utredare på Eskilstunapolisen.

Bo Hansén, utredare. Foto: SVT

Enligt honom rör det sig inte om något nytt spår, men då det inte finns någon preskriptionstid vad gäller ett så allvarligt brott som mord fortsätter sökandet.

– Vi har inte hittat något än, men fortsätter tills vi sökt igenom området. Hittar vi något så håller vi det för oss själva, säger Bo Hansén.

Dålig sikt i ån

Dykarna är sjöpoliser vars uppgift är att finkamma ett avgränsat område i ån. Arbetet är komplicerat och tidskrävande beroende på dålig sikt.

– Vår sikt är ungefär 50 cm, säger sjöpolisen Erik Lilja.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Victor

Mer i ämnet