Kent-nostalgi, dödsbrand och abortvägran. Här är veckans viktigaste nyheter i Sörmland. Foto: SVT

Veckans nyheter: Kent-nostalgi, dödsbrand och abortvägran

Publicerad

Den här veckans nyhetsbevakning i Sörmland har dominerats av en dödsbrand i Eskilstuna och en rättegång i Nyköping där en barnmorska som inte vill utföra aborter har stämt landstinget. Vi har också dykt i arkivet efter Kent-material – då bandet i fredags hade premiär för sin sista turné.

Måndag

Vi berättade om Patrik Enlund från Björnlunda, som tröttnade på ekorrhjulet, sålde allt och gav sig ut i världen.

I Katrineholm presenterades planer på ett nytt äldreboende med 96 lägenheter.

Tisdag

Inför fredagens premiär av Kents sista turné gjorde vi en tillbakablick på bandets karriär med unikt arkivmaterial från bandets begynnelse. Missa inte detta

En ranking över företagsklimatet i Sörmland presenterades – och den här kommunen rankades högst.

Den man som bröt sig in i en kvinnas hem i Strängnäs och våldtog henne fick sin dom.

På kvällen utbryter en brand i ett flerfamiljshus i Eskilstuna – en kvinna omkommer och en man anhålls misstänkt för mord och mordbrand.

Onsdag

Ulla-Britt blev hotad till livet i Fröslunda – och vågade polisanmäla. Tanken är att polisens operation komfortzon ska öka tryggheten i Fröslunda.

AFC Uniteds tränare Özcan Melkemichel rasar mot att spela match på Tunavallen.

En sopbil i Katrineholm har exploderat efter att ha tankats med biogas.

Torsdag

Ingen vet vem som har tagit de nästan 100 år gamla bilderna på patienter på mentalsjukhuset St.Anna. Nu ställs bilderna ut i Nyköping.

I Nyköping startade också rättegången där barnmorskan Linda stämt landstinget Sörmland, som inte fick jobb på kvinnokliniken för att hon vägrade utföra aborter. Landstinget menar dock att det blir ”knepigt om alla ska välja sina arbetsuppgifter”.

Fredag

I veckans Sportfredag träffade vi den 45-årige speedwaylegendaren Magnus ”Zorro” Zetterström som under söndagen kör sitt sista heat någonsin efter över 20 år på elitnivå.

Och den man som suttit anhållen misstänkt för mord och mordbrand i samband med lägenhetsbranden på Bellmansplan i Eskilstuna i tisdags försattes på fredagen på fri fot. Detta då det enligt åklagaren inte finns tecken på att våld legat bakom kvinnans död.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.